530 poze   78928 vizite

iti doresc o gradina si mai frumoasa decat pana acum

o gradina si mai frumoasa decat pana acum!
Episcia - frunzis uimitor si flori catifelate

Episcia este o planta atragatoare de interior, mare iubitoare de caldura si care te convine s-o cumperi nu neaparat prin florile tubulare catifelate cat mai ales prin frunzisul care poate fi spectaculos. Si ea este una dintre plantele absente cu desavarsire la noi pe piata desi nu cred ca stie cineva de ce se intampla asta. Probabil fragilitatea frunzisului este un argument contra comercializarii ei in masa, pentru ca sigur ar exista suficienti cumparatori. Cel mai bine este sa va achizitionati aceasta planta de la furnizori straini pe perioada de vara (mai-septembrie) pentru ca cea mai mare sensibilitate a plantei este frigul. Tolereaza chiar si soarele direct, caldura toropitoare, excesul ocazional de apa sau stropii pe frunze dar nu si frigul. Adica nu agreaza nici macar temperaturi de sera temperata (sub 16 gr C).

Achimenes nepretentios
Este o planta rizomatoasa larg raspandita la noi. Cele mai des intalnite sunt varietatile cu flori mov, dar gama cromatica este una variata. Florile pot fi albe, roze, galbene, portocalii, rosii, mov sau diverse nuante si combinatii intre culorile mentionate. Nu toate sunt la fel de viguroase si nu toate au acelasi tip de crestere. In functie de varietatea pe care o aveti puteti sa folositi un ghiveci obisnuit pentru pervaz sau un ghiveci suspendat. Achimenesul nu este o planta voluminoasa deci nici macar la maturitate nu are nevoie de ghivece mari. Ghiveciul trebuie sa aiba gauri de scurgere a apei suplimentare care sa fie acoperite cu pietricele pentru un drenaj mai bun. Pamantul se recomanda a fi fertil dar sa nu retina prea multa apa pentru ca exista riscul ca rizomii sa putrezeasca. Planta are nevoie de lumina naturala cat mai multa insa vara cand este foarte cald se poate umbri partial pentru a evita deshidratarea. Udarea se face moderat, numai cand pamantul de la suprafata ghiveciului se usuca putin. In perioada de inflorire se evita socurile de udare, altfel exista riscul ca bobocii sa se usuce si sa cada fara sa mai aveti ocazia sa va bucurati de flori.

Allium in gradina cu bulboase si in straturi mixte de primavara
Alliumul este o planta care n-ar trebui sa lipseasca din nici o gradina. Cu talii incepand de la 20 cm, cu forme deosebite ale florilor si frunzelor si cu o gama coloristica variata, Alliumul se poate planta atat in gradina cat si in ghivece. Majoritatea se adapteaza in gradinile de zona temperata si doar cateva dintre ele necesita protectie peste iarna. In general bulbii de allium sunt de mici dimensiuni. Mai sunt si cateva varietati cu bulbi mai mari (cam cat sunt cei de la narcise). Oricat de mari sunt bulbii sunt vigurosi si fiecare are propriul ritm de vegetatie. Deci nu va ingrijorati daca nu rasar toti in acelasi timp sau daca sunt decalaje simtitoare intre varietati. Fiecare varietate are propria perioada de inflorire, care poate sa inceapa din aprilie si pana tarziu in vara.

Bujorii, tufe atractive in gradina
Cu florile lor mari si frumoase, bujorii sunt nelipsiti in gradinile noastre. Sunt plante perene si oferta de pe piata florilor include varietati cu talii de la 30 cm pana la 1 m, cu flori in culori calde, agreabile. Mai nou hibridizatorii au reusit sa obtina plante cu flori bicolore si cu dispunere neobisnuita a petalelor. Sunt plante voluminoase la maturitate asa ca au nevoie de spatiu suficient in gradina. Au nevoie de amplasamente insorite, cu cel putin 6 ore de soare direct. Cu cat au mai mult soare, cu atat tufele produc mai multe flori si de dimensiuni mai mari. In conditii de semiumbra planta ajunge sa nu mai infloreasca, iar la umbra totala nu se dezvolta si dupa cativa ani de straduinte plantele mor. Din punct de vedere al temperaturii bujorii sunt bine adaptati climatului temperat, dar e important sa fie plantati la locul prielnic si la o adancime corespunzatoare.




Nou!!!
Irisii, florile ce dau distinctie oricarei gradini
Totul a inceput cu o fetita mica, dulce, cu ochisori albastri precum florile de iris, pe nume Iris, cum altfel !?! Apoi totul a venit firesc: documentare, instruire, cautare, achizitie, plantare, ingrijire, inflorire, admiratie, dragoste. Sau dragostea. In trei ani am aflat multe, foarte multe despre aceste nobile flori si inca mai am multe de invatat. Exista atat de multe soiuri si varietati, forme, dimensiuni, si culori incat cu greu m-am putut hotari pe care sa le aleg pentru micuta mea gradina. Asa incat am pus cate putin din fiecare, dar cu un accent mai pronuntat asupra irisilor de talie mica, Pumila sau Barbata Nana, care cresc doar pana la 20-30 cm si inveselesc gradina inca din luna aprilie si irisilor de talie inalta, Germanica sau Barbata Elatior, cu tije florale de pana la 150 cm, in extraordinar de multe si uimitoare combinatii de culori.

NOU! Schlumbergera infloreste abundent
Schlumbergera este unul dintre cactusii tropicali cei mai raspanditi la noi. Comuna pe piata noastra este varietatea cu flori siclam, dar in ultimii ani au aparut si varietati cu flori albe, galbene, portocalii, rosii. Desigur, cu cat culoarea este mai intensa cu atat florile sunt mai interesante si mai atractive pentru pasionatii de gradinarit. Se intampla frecvent ca aceste culori neobisnuite ale florilor sa fie usor instabile, capatand in timp tente de siclam. In constanta culorilor conteaza intensitatea luminii, temperatura si compozitia solului. Popular plantele se numesc "nu ma deranja" pentru ca sunt sensibile la schimbarile de amplasament. Pe drumul dintre magazin si casa, expuse la socuri de diverse naturi, plantele isi pierd frecvent florile, dar nu va panicati. Daca veti avea grija de plante ele vor produce noi boboci in relativ scurt timp.

NOU! Cercis compact si decorativ
Cercis in denumirea lui botanica de gen, este un mic arbore cu tulpina neregulata si coroana larga, aproape sferica. Desi i se mai spune si "arbore de Iudeea" cele doua specii mai des intalnite la noi provin din America de Nord - C. canadensis, cu varful frunzelor mai ascutit, sau din sudul Europei - C. siliquastrum, cu florile un pic mai mari decat specia precedenta. Se pare ca acest arbore a fost dedicat Iudeii pentru ca are ciudata particularitate de a inflori direct pe tulpina si pe ramurile de schelet. Buchetele de flori apar chiar si din scoarta groasa si crapata, in totala disonanta cu ceilalti arbori care poarta flori doar la extremitatea coroanei.

NOU! Frezii parfumate in gradina de vara
Frezii in propria gradina? De ce nu? Pe oricine ai intreba iti va spune ca sunt minunate flori de primavara, cu un miros superb si de care ne bucuram in luna martie. Cate dintre noi nu am primit cadou de 1 sau 8 martie macar un buchetel de frezii? Cu toate astea, ne putem bucura de frezii in mijlocul verii pentru ca le putem cultiva cu usurinta in propria gradina. Eu vi le recomand cu caldura nu numai pentru pata de culoare pe care o vor da rondului de flori ci si pentru parfumul superb si durata lunga de inflorire pe care o au. Freziile sunt plante bulboase perene. Cumparati bulbi si incercati sa obtineti mix de culori. Dupa mine cele rosii sunt foarte spectaculoase in gradina si usor de pus in valoare, pe cand cele galbene sunt o prezenta mai discreta si care nu "sare in ochi". Plantati-le conform instructiunilor - de obicei de la sfarsitul lunii aprilie pana in prima jumatate a lunii mai.



Hoya acuta is a lovely species. Easily cultivated and willing to bloom. It is a ridig climber with hard, oval shaped leaves with an acute tip. Tolerates to run dry but as with many hoya species it will be more beatiful if kept slightly moist.
www.hoyor.net
craciun24
craciun24
mese-sprijin01
mese-sprijin01
mese-sprijin02
mese-sprijin02
mese-sprijin03
mese-sprijin03
mese-sprijin05
mese-sprijin05
mese-sprijin06
mese-sprijin06
paste05
paste05
paste09
paste09
paste11
paste11
sf-valentines04
sf-valentines04
sf-valentines06
sf-valentines06
sf-valentines12
sf-valentines12

Comentarii album • 6
cecilia52 26 January 2012  
adenium este bestial!
Raportează
madalinayly 13 September 2011  
superbe!
Raportează
sylvia 8 May 2011  
poate facem schimb! cryptocereus la schimb cu rizomi de achimenes?
Raportează
sylvia 8 May 2011  
foarte frumoase!!!
Raportează
lalea 6 May 2011  
Superbe,superbe!
Raportează
lalea 5 May 2011  
Sunt splendide!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.